Barrique Restaurant
http://www.kamnapivo.sk/bratislava/dubravka/barrique-restaurant/P9K20/
reštaurácia
(Býv. Dvaja bratia)
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Barrique/barique/barik je spôsob zušľachťovania vína pomocou dubového suda. Špeciálny sud môže byť použitý maximálne trikrát, čo zvyšuje jeho vzácnosť. Niektorí vinári používajú namiesto sudov tzv. barikové chipsy, piliny alebo štiepky. Dĺžka skladovania vína v barikovom sude záleží od skúseností majstra vinára. Ak by tento čas bol príliš dlhý, vonné a chuťové látky by prekryli odrodovú chuť vína. Uloženie vína, najčastejšie červeného, v barriquových sudoch býva deklarované na etikete vína. Čas zrenia vína v sudoch môže byť od niekoľko mesiacov až po dva – tri roky. Víno je v takom prípade obohatené o arómu a chuťové zložky, ktoré mu poskytuje vypálené drevo. S dubovým drevom sa pri výrobe sudov musí zaobchádzať starostlivo a šetrne. Drevo musí mať dobrý pôvod, čo znamená, že musí pochádzať z územia, ktoré je známe vysokou kvalitou.Ponuka piva
Tatársky biftek s opečenými hriankami a cesnakom 7,90 €Ponuka vína
Vína z Malokarpatskej oblasti (Pezinok)Vína z pivnice Pavelka
Víno Mrva Stanko
Karpatská perla
Vína z pivnice Krakovany
Rozlievané vína (pezinok)
Šumivé vína
Ako sa tam dostať
Ak vystúpite s električky na konečnej, stačí ísť doľava, na reštauráciu natrafíte po cca. 100m. Pozri mapu.
Fotky
Nikto zatial neodfotil podnik!
Stačí záber mobilom. Fotku môže pridať každý návštevník, priamo tu:Formulár pre pridanie fotky k podniku
Diskusia
4/13: pragmaper - zmiešané pocity z neho
7/12: kamelia
12/11: sklamany - vyskusal som
3/11: ano - jedlo
8/08: Alex - Pochvala
7/08: fmrkva - pod rysku
5/08: Imre - Re: priteplený podnik
5/08: igor - priteplený podnik
2/08: roman
2/08: Alex - Pochvala
Podobné podniky
Okolité podniky
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
25.4.2012, 23:59 |
||
Založenie: |
1.8.2007, 23:41 Andrej Filip |
||
Editor: |
Lubos |
||