Prazdroj
http://www.kamnapivo.sk/bratislava/stare-mesto/prazdroj/Pmln0/
reštaurácia
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Plzenská piváreň na „český spôsob“, ktorá si môže hovoriť skôr reštaurácia. Podnik väčšinou nebýva nabitý, väčšie návštevy možno očakávať po skončení predstavení v susednej Slovenskej filharmónii, či v neďalekom Slovenskom národnom divadle. Aj umelci majú totiž radi čerstvo načapované pivečko, takže o členov orchestra, zboru, či sólistov tu vtedy nebýva núdza. Jedna z najväčších reštaurácií v BA - je delená na niekoľko miestností. Nevýhodou je, že ani jedna nie je nefajčiarska. Celkový dojem - slušný podnik, vhodný aj na neformálne pracovné stretnutia (minule som tam videl aj priemera Mikiho - zhodou okolností sedel v salóniku, pred ktorým je ako dekorácia odparkovaný bicykel. Prazdroj je pripravený aj na športových fanúšikov, je pre nich nachystané veľkorozmerné plátno asi 2x2m a projektor (inak nebýva často v prevádzke).
Hudba je v podniku na znesiteľnej úrovni decibelov, hostia sú ušetrení modernej diskotékovej produkcie, hrajú najmä staršie české skladby. Na požiadanie (vopred) Vám v niektorom so salónikov vytvoria spojením stolov priestor pre „uzavretú spoločnosť“. WC sú tu väčšinou čisté, občas chýba uterák a je iba sušič na ruky, nie utierky. Čo sa týka obsluhy – závisí, ktorého čašníka vyfasujete: jeden sleduje, kedy dopíjate, na iného 2-3 minútky musíte čakať a niektorí si radi niečo pripíšu na účet.
Ponuka piva
Pivo majú 3dl/5dl/1l a metrové (malé je s prirážkou, litrové a metrové so zľavou) veľmi dobrej kvality, ktoré je čapované priamo z pivovarských tankov, na taký veľký podnik však iba 2 čapované pivá je trochu málo. Dá sa objednať aj meter piva, majú však obmedzený počet "nádrží". Pivo sa čapuje do nových ťažkých hrubostenných plzenských krígľov a pohárov, ktoré lepšie držia teplotu. Poháre však nechladia, ani neoplachujú studenou vodou pred čapovaním. Teplota piva sa pri všetkých našich návštevách pohybovala v rámci optima 6-8 st. C.Od leta 2005 sa čapuje pomocou zmesi inertných plynov N2:CO2, ktoré tak nenafukujú a neškriabu v hrdle, ako keď sa čapovalo iba s CO2.
Dobrá česká kuchyňa: hostia väčšinou na objednané jedlá čakajú rekordne krátko, čo však vždy nebýva výhodou, najmä pre pomalších jedákov, ktorí si objednajú povedzme polievku a hlavné jedlo. Okrem štandardných českých jedál (knedlo-vepřo, guláš...) majú aj veľký výber pivárskych zákuskov (utopenec, nakladaný hermelín, tlačenka, plzenské prkénko). Cez pracovné dni majú obedové menu za veľmi výhodné ceny, ja si tam však vždy dám tzv. Prazdroj Guláš (mimo menu) - vrelo odporúčam.
K pivu:
(pozn. ceny od jedál od 05/2006 vzrástli o 30-40%)
bryndzová nátierka v paprike 110g, praclík 50g, oškvarky s cibuľou 150g, vyprážané nivové guľky 200g, olomoucké syrečky 120g, polievky hovädzia 250g, držková a cesnaková v bosniaku 250g, utopenec 140g, nakladaný hermelín 120g, tlačenka s cibuľou 200g, plzenské prkénko (tlačenka, slanina, klobása, niva, cmunda (zem. placka, kapusta, krkovička) 250g, tatarák 150g, hotovky (vrátane prílohy) - sviečková 200g, Prazdroj guláš 200g, knedlo-vepřo 200g, zemiakové knedle s údeným mäsom 200g, bryndzáky 400g. Na objednávku robia kačice a husi a prasa. Pre sladkomilov štrúdľa 100g.
Ďalšie informácie
GPS: +48° 8' 28.78", +17° 6' 34.91"
(48.141329, 17.109697)
Ako sa tam dostať
Fotky
Diskusia
3/15: yuri - neodporucam
1/13: Palo334 - zla skusenost
3/11: T aka M - Posedenie pri pivku, tataraku a pecenych rebrach
3/11: Leos - Zlodeji
8/10: Unknown - super
7/10: Pika
7/10: alena s. - tatarský biftek
4/10: roman2 - objednanie
3/10: zuzka - Re: Praha
2/10: Dred - Praha
Podobné podniky
s kvalitne čapovaným pivom...
s tatarákom v Bratislave
s nakladaným hermelínom v...
s Top recenziou
s kolenom alebo rebrami v BA1
s čap. piva zmesou N2/CO2 v...
s tatarákom v Bratislave
s nakladaným hermelínom v...
s Top recenziou
s kolenom alebo rebrami v BA1
s čap. piva zmesou N2/CO2 v...
Okolité podniky
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
20.4.2015, 23:27 Števo Nemlaha |
||
Založenie: |
11.1.2004, 15:11 Tomas tomas.velecky@sme.sk |
||
Editor: |
Lubos |
||