ZRUŠENÝ - Žeravý kotlík - zrušený od 2009
http://www.kamnapivo.sk/bratislava/stare-mesto/zeravy-kotlik/P8AD7/
piváreň
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Teraz je tam Kórejská rešt. Seoul garden.--------------------------------------- ------------------------
Žeravý kotlík je reštaurácia, ktorá priniesla do Bratislavy nové poznatky a trendy súčasnej gastronómie. Unikátna je možnosťou prípravy grilovaného jedla priamo návštevníkmi podniku.
Jedlá a nápoje
Tento opis bol z láskavým dovolením prevzatý z prestížneho denníka Trend:V Žeravom kotlíku – barbecue restaurante, ktorý patrí medzi najnovšie prírastky bratislavskej gastronómie, môže čakať hostí neznalých situácie mierne prekvapenie. Objednané jedlo si totiž pripravujú na rozpálenom drevenom uhlí sami, priamo pri stole. Know-how si majiteľ Žeravého kotlíka priniesol z Austrálie.
V minulosti, keď tam istý čas žil, neunikla jeho pozornosti obľuba miestnych BBQ reštaurácií. Od austrálskeho prevádzkovateľa získal receptúry i vybavenie. V strede každého stola je grilovacie zariadenie, do ktorého čašník vkladá rozžeravené drevené uhlie a hostia si už len vyberajú z pestrej ponuky mäsa, darov mora či zeleniny a menia sa na kuchárov. Príprava jedla je taká jednoduchá, že ju zvládnu aj menej zruční ľudia. A vlastnoručne pripravené jedlo vždy chutí akosi inakšie.
Personál je navyše pozorný a hosťom presne vysvetlí, ako sa jedlo na grile pripravuje. Obsluhujúci čašník nám venoval dostatok pozornosti a sledoval, čo sa pri stole deje. Keď sme dogrilovali, okamžite vymenil použitý gril za čistý. Interiér Žeravého kotlíka zodpovedá charakteru reštaurácie a pôsobí uhladeným a moderným dojmom.
Ocenili sme, že v reštaurácii je fajčiarska a nefajčiarska zóna prísne oddelená, rovnako aj to, že podnik je priateľský k deťom – v nefajčiarskej časti je detský kútik, vonku zase detské ihrisko. Jedálny lístok je v barbecue restaurante pestrý, i keď práve pre netradičnosť tohto podniku by sa dalo viac zapracovať aj na jeho netradičnom vzhľade. Hydina pochádza z ekologického chovu a kvalitná sviečkovica z Brazílie. Sú dochutené rôznymi marinádami.
Ochutnali sme jedlá zo sviečkovice – Dijonské plátky, Lahodné plátky i Bylinková sviečkovica (každá porcia za 419 Sk). Prvé bolo marinované s dijonskou horčicou, pórom a korením, druhé s cesnakom, cibuľkou a so sezamovými semienkami a tretie dochutené bylinkami, červeným vínom a horčicou. Boli pred nami o malú chvíľu, spolu s cukinou, pórom a šampiňónmi (každá porcia za 55 Sk).
Pripravované jedlo bolo naozaj výborné, jemné plátky mäsa boli na grile rýchlo hotové a skvele ich doplnila marinovaná zelenina. Pochutili sme si aj na Krevetách v kokosovom mlieku (350 Sk) i kúskoch lososa Harmónia (290 Sk). Len Rímsky morský čert (350 Sk) bol trochu tuhý, musel zostať na grile dlhšie.
Dezerty nás veľmi nenadchli – niekoľko druhov palaciniek a domácich rezancov, najzaujímavejšia sa nám zdala flambovaná mätová pena (65 Sk). Namiesto mätovej mali čokoládovú, neflambovali ju pri stole, doniesli nám ju horiacu, ale bola skutočne dobrá.
Otvorenie podniku, v ktorom je hosť zapojený do procesu varenia, robí z návštevy reštaurácie nevšedný zážitok. Myšlienka vniesť do slovenskej gastronómie nový rozmer je skvelá, avšak prvá slovenská BBQ reštaurácia to vzhľadom na svoju polohu v areáli čerpacej stanice OMV v Mlynskej doline nebude mať celkom jednoduché.
zdroj:
http://relax.etrend.sk/118610/restauracie/zeravy-kotlik
Ďalšie informácie
Info z Bratislavských novín:http://www.bratislavskenoviny.sk/75356/bedeker-gurmana/v-zeravom-kotliku-si-prsty-nepopalite
Ako sa tam dostať
Fotky
Nikto zatial neodfotil podnik!
Stačí záber mobilom. Fotku môže pridať každý návštevník, priamo tu:Formulár pre pridanie fotky k podniku
Diskusia
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
24.10.2010, 15:03 Ľuboš |
||
Založenie: |
20.2.2008, 14:18 Andrej Filip |
||
Editor: |
Lubos |
||