Poľovnícka reštaurácia
http://www.kamnapivo.sk/gbely/polovnicka-restauracia/PGRXp/
reštaurácia
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Hoci sa to na Slovensku zverou len tak hemží, veľa poľovníckych reštaurácií tu nepôsobí. Jednu, veľmi vydarenú, však nájdete v počtom obyvateľov možno neveľkom, ale pribúdajúcimi dobrými kuchyňami čoraz zaujímavejšom skalickom okrese. Na odbočke z cesty medzi Kútmi a Holíčom – v Gbeloch, hlavnom mestečku slovenských naftárov.Štedro zrekonštruovaný sedliacky dvor v typickom záhoráckom štýle s priestranným vstupom pre konské povozy má zabezpečené parkovacie miesta, ponúka ubytovanie v dvoch klimatizovaných dvojlôžkových izbách i zastrešenú letnú terasu s masívnymi drevenými stolmi a grilom, kde vám naservírujú pečené prasiatko alebo jahňa (tieto špeciality objednávajte tri dni vopred). No nielen na také chody sem lákajú návštevníkov. Na vkusne spravenej webovej stránke si môžu záujemcovia o poľovačky naštudovať rozsiahly cenník „terčov".
Pre mierumilovnejších, športových strelcov tu majú asfaltové holuby. Interiér aj exteriér Poľovníckej reštaurácie navrhoval architekt jemným perom. Tému poľovačiek tu cítiť z mnohých detailov, napríklad z originálnych lustrov z parožia či vystavených strelných zbraní.
Hoci busty ulovenej lesnej zveri ochrancom zvierat zrejme chuť do jedla uberú, týmito artefaktmi podnik zdobili striedmejšie než sesterskú kolibu v Zlatníckej doline pri Skalici. V teplejšom počasí atmosféru na terase navodí čerstvý vzduch a pohodová muzika, v chladnejších mesiacoch zas pocit pohody a útulnosti v príjemne ladenom interiéri umocní masívny kozub. sk)
Jediný slušný podnik v Gbeloch, ktorý je asi pravidelne v sobotu plne obsadený, tzv. "akcia". Chcela by som vedieť s akým časovým odstupom si treba rezervovať stôl na obed, lebo ako som práve zistila 5 dní vopred je neskoro. V tomto roku sa mi stalo opakovane, že ma s hosťami nevpustili dovnútra, lebo tam mali "akciu". Aj v iných podnikoch bývajú "akcie" a súčasne majú miesto aj pre neobjednaných hostí, tak prečo tu nie. To by sa skutočne v Gbeloch neuživila jedna slušná reštaurácia, kde by sa mohli príležitostne najesť aj negbelania alebo bývalí gbelania?
Jedlá a nápoje
V jedálnom lístku, ktorý by vzhľadom na ambície byť kvalitným kulinárskym stánkom mohol byť nápaditejší, síce ponúkajú i štandardný repertoár mias aj bezmäsitých chodov či osobitné menu pre deti, dôraz však spočíva na špecialitách z jelenieho, srnčieho či diviačieho mäska.Na začiatok odporúčame štedré a chutné Divinové carpaccio s parmezánom (80 Sk) alebo Pečenú poľovnícku klobásku z daniela (50 Sk). Z polievok sa oplatí ktorákoľvek, no bažantí vývar (50 Sk) s mrkvou, cestovinou a jemným mäskom sa do divinovej šnúry hodí najviac. Z hlavných chodov sú steaky z diviny výborná voľba, ale nám zachutili mäkučké Divinové medajlónky šéfa kuchyne (205 Sk) s husacou pečeňou a opraženými šampiňónmi na sherry omáčke.
Poľovnícke opekané zemiaky (32 Sk) však mohli byť bohatšie na cibuľku a slaninku. Sladkou bodkou môže byť Tiramisu alebo horúca jablkovo-orechová Štrúdľa so šľahačkou (24 Sk). Ponuka jedál i nápojov je v tomto podniku naozaj pestrá. Vegetariáni si okrem bezmäsitých jedál, spolovice vyprážaných, môžu vyberať medzi cestovinami a šalátmi.
Ponuka vína
Vcelku široký výber zahraničných vín dopĺňajú biele a červené vína z dielne skalického roľníckeho družstva. Viac konkurencie z bohatého skalického revíru by však vo vínnej karte nezaškodilo. Počet vín v ponuke 35.Ďalšie informácie
Terasa, platobné karty aj gastrolístky berú.
Ako sa tam dostať
Fotky
Diskusia
12/16: zuza
Okolité podniky
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
31.10.2011, 22:08 |
||
Založenie: |
25.9.2007, 14:00 lubos |
||
Editor: |
Lubos |
||