Jánošík
http://www.kamnapivo.sk/liptovsky-mikulas/hotel-janosik-restauracia/PlDn7/
reštaurácia
(Jánošík)
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Hodnotenie prestížneho týždenníka Trend (február 2008):Gastronómia v Liptove má už niekoľko mesiacov zaujímavý prírastok – reštauráciu v zrekonštruovanom hoteli Jánošík v Liptovskom Mikuláši. Hotelové reštaurácie zvyčajne nemajú jednoduchú pozíciu –neubytovaný hosť sem ťažko zablúdi. O Jánošíkovi to však neplatí. Aspoň počas našich návštev tu sme mali taký pocit. Po večeroch bolo v priestrannom podniku pomerne živo.
Hotel má tradíciu a nachádza sa na pomerne frekventovanom mieste, neďaleko centra a zároveň hlavných cestných ťahov. Navyše má priestrannú terasu, ktorá pôsobí v lete ako spojenie s okolím. No najmä tu dobre varia, takže sa po cestách v Liptove alebo aj keď len prechádzate cez túto oblasť, určite oplatí zastaviť... Reštaurácia je priestranná, už na prvý pohľad pôsobí elegantným dojmom. Pekne prestreté stoly, živé kvety. Od ulice a terasy ju oddeľuje presklená stena, a tak celý priestor pôsobí vzdušne a presvetlene.
Najzaujímavejší je však jedálny lístok. Už po otvorení v ňom hosť našiel okrem tradičných a bežných jedál aj zaujímavé kombinácie. Napríklad marinované kačacie prsia s glazúrovanou hruškou a feniklom boli skvostné a pochutili sme si aj na bažantovi s cesnakovou omáčkou.
Pred niekoľkými týždňami jedálny lístok inovovali, ponuka pre priaznivcov náročnejších gurmánskych zážitkov sa tak ešte mierne rozšírila. Máme k nemu len jednu výhradu – v množstve odborných gastronomických výrazov sa občas vyskytujú chybičky (napríklad vykŕmená husacia alebo kačacia pečeň nie je foia gras, ale foie gras).
Okrem toho ponúka Jánošík aj tradičný jedálny lístok pre konzervatívnejších hostí. Ten sa podobá ponuke stále ešte väčšiny slovenských podnikov – grilované mäsá, bifteky, cestoviny, zapekaná brokolica a ako dezerty palacinky a zmrzlina. Nájdete tu rovnako tradičné liptovské múčne jedlá, ako sú bryndzové halušky, pirohy, kapustové strapačky (od 110 do 125 Sk). Ale aj važeckú pochúťku (230 Sk) a kačacie prsia s kapustou a lokšami (430 Sk).
Z jedálneho lístka sme vyskúšali cesnakovú polievku s opečeným chlebom a so syrom (55 Sk), ocenili sme, že nám k nej priniesli ešte teplé krutóny a syr osobitne v mištičke. Zo špecialít sme sa rozhodli pre kačací konfit s dijonskou zemiakovou kašou (251 Sk) a opečenú prepelicu s krémovou polentou (321 Sk). Aj kačacie mäso, aj prepelica boli pripravené výborne, mäkké a šťavnaté. Zo zaujímavej ponuky šalátov sme si vybrali zimný šalát z čakanky, osviežený pomarančom a podávaný s kačacím konfitom (149 Sk) a mix zelených šalátov s modrým syrom s karamelizovanými orechmi (175 Sk).
Ocenili sme, že keď obsluha videla, ako sa nevieme rozhodnúť, ktorý zo šalátov si dáme – lebo v ponuke nás zaujali viaceré, ponúkla nám polovičné porcie. Personálu možno chýba kúsok k absolútnej profesionalite, nahrádza to však milotou a ochotou.
Ako sa tam dostať
Fotky
Nikto zatial neodfotil podnik!
Stačí záber mobilom. Fotku môže pridať každý návštevník, priamo tu:Formulár pre pridanie fotky k podniku
Diskusia
9/09: Kuko - Starsie komentare
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
31.7.2010, 16:41 |
||
Založenie: |
19.3.2008, 10:25 Andrej Filip |
||
Editor: |
bobo |
||