Penzión pri rybníku
http://www.kamnapivo.sk/okres-dunajska-streda/penzion-pri-rybniku/PdNrK/
reštaurácia
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Reštaurácia so zameraním na podunajskú rybársku kuchyňu. Ryby su čerstvé z čistiacich bazénov, kde je ryba preložená po dovoze z Českých rybníkov a kde sa nejaký čas čistí. Po objednávke kuchár rybu zabije a okamžite pripravý. Je možné si ísť rybu aj vybrať osobne k bazénu. Samozrejme raritky ako jeseter, je dobré si objednať dopredu. Recepty sú zamerané špeciálne podľa druhov rýb - Sumec - 5 receptov, zubáč 5 receptov, atď. Pre gurmánov odporúčam misu zloženú zo 4 druhov, z ktorých kapor je základ, ale ostatné druhy sú voliteľné, rovnako ako aj spôsob ich úpravy. Zákazník si môže vybrať u každej ryby, na aký spôsob mu ju kuchár má pripraviť. V cene je aj menu s tromi druhmi príloh, zelenina je automaticky taktiež súčasťou misy.Jedlá a nápoje
V podniku som bol dva krát. Po prvý krát som si dal halászlé so sumcom na podunajský spôsob a ako hlavné jedlo perkelt zo sumca, ktorý si na Žitnom ostrove dám v každej reštaurácii zameranej na podunajskú rybaciu kuchyňu. V tomto prípade sa voľba, ktorá nám bola doporučená aj obsluhujúcim vrchným, na slovenské pomery absolútne nevídane ochotným a profesionálne nápomocným, ukázala ako jedinečná. Zo všetkých koštovaných sumčích perkeltov, ktoré som doteraz jedol, bol tento jednoznačne doteraz najlepší. V prvom rade, bolo mäso absolútne čerstvé, takže šťavnatosť a jedinečná chuť sa nedá opísať. Počas svojej druhej návštevy sme si spolu s manželkou a naším malým synom objednali rybaciu misu. Výber bol následovný, jeseter na žampiónoch a bylinkách, zubáč s vlašskými orechmi, sumec na spôsob rybára - na jemno posekaná orestovaná cibuľka s množstvom byliniek, a klasicky obalovaný kapor asi 1,5 cm široký a zbavený ypsiloniek bol absolútne famózny. Samozrejme najlepší bol jednoznačne sumec, ktorý bol spolu s kaprom a zubáčom čerstvý. Nakoľko som bol vopred upozornený, že jeseter nie je čerstvý, ale z mrazených zásob, trochu som mal obavy, ale výsledok bol opäť jedinečný, takže ani v tomto prípade, nemám čo kuchárovi vytknúť. Všetko skončilo tým, že kuchár prišiel dokonca osobne a aj sa mi predstavil (pan Štefan Szabó, pokračujte touto cestou, kašlite na ostatných, špecializujte sa výlučne na ryby, ste v tom jedinečný talent). Podľa môjho názoru je tento podnik konečne chýbajúcim článkom kvalitnej podunajskej kuchyne, ktorý v Šamoríne a jeho okolí už nejaký čas chýbal. Najbližší porovnatelný podnik je podľa môjho názoru až za Dunajskou Stredou. Jediné, čo by som doporučil trošku zmeniť, je to, že by som doplnil rozhodne vinotéku, čo sa nalievaných a lacnejších bežných vín (fľaška do 7Eur) týka. Toto nie je kritika, že by podnik nemal v ponuke kvalitné vína. Francúzskych, domácich a moravských vín má vinotéka dostatok, ale nie každý je ochotný dať za fľašku k obedu, či večeri, medzi 11 až 40 Eurami. Určite by som vyberal z kvalitnej produkcie juhomoravských, alebo niektorého zo slovenských malopestovateľov vína - odporúčam najmä oblasť Pálavy (pre mňa naj nejaké Rakvice, či Veľké Pavlovice a našu malokarpatskú produkciu St. Jur a okolie, či nejakú Južnoslovenskú vinohradnicícku oblasť. Samozrejme menej síriacich a viac uvažujúcich vinárov. Obzvlášť ma to mrzelo, pretože som videl letáky z ochutnávky kvalitných odrodových a prívlastkových vín v tomto podniku, ktoré mali vynikajúce výsledky a ocenenia. Hlavne u rýb, ktoré si vyžadujú kvalitné biele vína. Mal som však neuveriteľné šťastie, po ochutnávke Müller-Thurgau z produkcie jedného nemenovaného slovenského tzv. vinárskeho oligarchu, pričom už pri jej podchladenej ochutnávke mi bolo jasné, že tudy cesta nevede, síra aj v tomto stave podchladeného bieleho, prerážala počiatky vône a chuť totálne decimovala. Po jej oteplení sa moje obavy potvrdili, sirka jak remeň!!! Našťastie mi bola ponúknuta alternatíva v podobe Sauvignonu blanc, teda v našich končinách veľmi ojedinelej bielej odrody, čo súvisí najmä s jej ťažkým pestovaním. Pri otváraní fľaše, som mal značné obavy, pretože šlo o verziu strednej kvality Chateau Topolčianky, avšak nie vždy obal prezrádza, čo je vo vnútry, našťastie po chvíľke oteplenia vína sa ukázala táto voľba, ako veľmi dobrá a gurmánsky zážitok bol dokonalý a dokonaný.Možnosti zábavy
Pri Penzione sa, ako už z názvu vyplýva, nachádza rybník, kde sa dá rybárčiť na zväzovú povolenku po zaplatení 5Eur. Úlovok sa ďalej už neplatí a loviaci si ho má teda právo privlastniť bez poplatku. Do podniku sa dá isť so psom a je tu aj detský kútik.
Ako sa tam dostať
Fotky
Diskusia
7/13: riso
Okolité podniky
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
14.3.2015, 18:10 |
||
Založenie: |
18.2.2013, 01:18 Michal |
||
Editor: |
Lubos |
||