U Pinkasů
http://www.kamnapivo.sk/praha/u-pinkasu/PY6G4/
reštaurácia
(U Pinkasu)
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Typická česká reštaurácia, v ktorej sa v ako v prvej v Prahe čapoval Plzeňský Prazdroj, a to už v roku 1843. Prazdroj tu čapujú odvtedy bez prestávky skoro 165 rokov a vyčapujú ho ročne 6 000 hl, čo je neuveriteľných 1,2 milióna pollitrov. To je množstvo, ktoré môže sebaväčší podnik na Slovensku len tíško závidieť a je to zároveň objem, ktorý je porovnateľný s najväčším konkurentom pivovarom u Fleků, ten má však podstatne väčšiu kapacitu až 1200 miest. Známy je aj tunajší rekord keď jeden štamgast vypil 100 Prazdrojov za deň.
Pivo ponúkajú na troch podlažiach. Obsluha hlavne v pivnici obsluhuje neuveriteľným tempom, kt. v SR nezažijete. Je to skutočný výčapnícky koncert a stojí za to sa na to pozrieť.
Otváracie hodiny pivnice sú od 17.00-02.00h, prízemia od 10.00-24.00h. Obedy sa podávajú od 11.00-15.00h.
K pivu:
Vynikajúcou špecialitkou sú husí játra, ktorú mi odporučil sládek pivovaru Velké Popovice, pivovarnícky mäsový závin 199,- Kč, vyúdená krkovička 99,- Kč, hovädzí tatarák 199,- Kč, segedínsky guláš 129,- Kč, staropražský obložený tanier 309,- Kč, staročeská cesnačka 59,- Kč, višňový závin s makom 49,- Kč, ovocný kysnutý koláč 49,- Kč.
Ďalšie info:
http://www.kamnapivo.sk/webtron/page1651sk.html
http://www.sme.sk/c/2826418/Prazski-konkurenti.html
http://in.ihned.cz/c4-10021110-21021515-n0A000_d-u-pinkasu-se-uz-zase-toci
Ako sa tam dostať
Fotky
Diskusia
7/23: Daniela
12/16: Canifer Regius - Pinkasovci - WC pruser!!!!!
12/15: Canifer - Pinkasovci su opat ok!!!!
7/12: blanka - Praha
9/09: dusan - posledný krát s pinkasovcami
6/09: robo - casnici kazia meno
6/09: turista - omyl
2/09: Joti
7/08: Michal Wagner - Pivo dobre...
2/08: maker - Chladné posedenie
Okolité podniky
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
22.10.2009, 17:21 Števo Nemlaha |
||
Založenie: |
4.2.2006, 15:52 Simonka Čatajská |
||
Editor: |
maker |
||