Koliba Javorník
http://www.kamnapivo.sk/praha/koliba-javornik/PXVKK/
reštaurácia
Kontakt, otváracie hodiny, ceny: pozri pravý stĺpec...
Slovenská Koliba Javorník je podnikom s tradičný slovenským prostredím a kompletným slovenským menu a obsluhou.Prostredie
Centrom tradičnej slovenskej koliby je pec, v ktorej sa na drevenom uhlí pripravujú grilované špeciality. Interiéru aj exteriéru dominuje svetlé drevo. Na stenách visia rôzne nástroje používané našimi predkami, ale aj poľovnícke trofeje. Posedieť separé je možné v poľovníckom a sedliackom salóniku, ktoré majú zhodne kapacitu asi pre 35 osôb. Na želanie dokážu zabezpečiť aj živú slovenskú ľudovú hudbu.
Obsluha
Obsluha samozrejme hovorí po Slovensky, takže emigranti si môžu zatrénovať. :-) Keď je koliba plná, čaká sa o trochu dlhšie, ale nápoje sú prinesené promptne.
Pivo
Jeden druh čapovanéo piva - Zlatý Bažant. Testované pivo (02/2006) malo teplotu 8 stupňov, pena trvala 4 minúty, dobré ukazovatele (optimum 6-8 stupňov, pena 5 minút). Možno by nezaškodilo chladiť poháre, prípadne tesne pred načapovaním prepláchnuť studenou vodou, ale na požiadanie to ochotne urobia. Keby podobne čapovali na Slovensku, pivná kultúra by bola o stupeň vyššia.
Jedlo
K pivu sa hodí gazdovská klobása s horčicou a chrenom 45Kč, kapustnica s bravčovým kolenom a klobásou 39Kč, ale upozorňujem na sobotňajšiu špecialitu bravčové grilované koleno s chrenom, horčicou a feferónmi 135Kč/1000g.
V menu sú samozrejme ako studené predjedlá korbáčiky, parenica, oštiepok. Špecialitou podniku je kačica (2000g/501Kč) a hus (3000g/897Kč). Tie si však musíte objednať 48 hodín vopred. +420 724 432 122
Medzi jedlami na objednávku stojí za pozornosť Plnený slovenský podlesník (zemiaková placka, bravčové stehno, pečienka, cibuľa) 100g/130Kč; Jánošíkova ihla (bravčové stehno a sviečková, prekladaná cibuľou a slaninou, pripravované na ražni ako špíz a flambované vodkou, zemiaky, obloženie) 200g/179Kč; Živánska pečienka (plátky bravčového stehna a sviečkovice pripravované na ražni
s cibuľkou, prerastenou slaninou a podliate červeným vínom,
zemiaky, obloženie) 300g/289Kč
Pozn. Gramáž jedál je uvádzaná za mäso v surovom stave.
Nie je možné nespomenúť múčne jedlá:
270g Halušky s bryndzou a škvarkami 89Kč
270g Strapačky s kapustou a škvarkami 89Kč
250g Parené buchty s tvarohom a orechmi 89Kč
V prípade záujmu pripravia kompletné menu aj pre väčšie skupiny. Napr. vzorové menu pre cestovnú kanceláriu vyzerá takto:
Menu "Pandúr" pozostáva z teplého predjedla - Halušky/Strapačky, polievky - Kapustnica s bravčovým kolenom a klobásou, Hlavného chodu - Kurča na ražni špikované slaninou a mandľami a dezertu - Štrúdľa so šľahačkou.
Na pitie
Aj ponuka nápojov rešpektuje charakter podniku, preto neprekvapuje, keď je o čosi užšia, ale o to kvalitnejšia.
Výber z nápojového:
Tatranský čaj 40Kč, Slivovica 50Kč, Borovička 42Kč, Demänovka 45Kč.
Nealkoholické nápoje: presso+mlieko 25Kč, čaj 25Kč, grog 45Kč
K ponuke pribudlo aj Karpatské brandy 42Kč a KBŠ 99Kč.
Medzi nealkoholickými je aj Zákvas 0,1l/8Kč.
Vína z pivnice Villa Víno Rača. Biele sudové 0,1l/18Kč; červené 0,1l/19Kč
Za zmienku stojí Tereziánska Frankovka, ktorá boduje aj na gastrovýstavách 0,75l/580Kč
Marec 2006 priniesol do podniku ďalší čerstvý vietor a viaceré zmeny. Pribudol pokladničný systém, čo zvýši komfort obsluhy, obohatil sa nápojový lístok, ale zakrátko sa dočká zmien aj internetová stránka, ktorá bude vyhotovená v 4 jazykových mutáciách. Kompletnou zmenou prešlo aj menu, ktoré bude na nových lopárikoch.
Koliba Javorník je podnik vhodný rovnako na posedenie s priateľmi, zorganizovanie menšej firemnej akcie, prípadne posedenia separé. Určite tu stretnete niekoho zo Slovenska a keďže svet je malý, môže to byť práve niekto koho poznáte. :-)
Ako sa tam dostať
Autom: pri Hornbachu v Praze 6 - Řepy odbočka smerom Zličín, Řepy.
Fotky
Diskusia
6/08: ANtiskorrik - Re: Bohuzel, negativni zkusenost.
10/06: Kolulu - Bohuzel, negativni zkusenost.
8/06: romik - juj
Okolité podniky
Údaje o podniku
|
|||
Posledná zmena: |
20.2.2007, 13:09 |
||
Založenie: |
21.2.2006, 11:41 Andrej Filip |
||
Editor: |
Lubos |
||