Cervesario - pivná akadémia od Pivovary Topvar
Cervesario - pivná akadémia je špeciálny vzdelávací program pre končiacich študentov vybraných stredných škôl s učebným, prípadne študijným odborom barman, čašník, servírka, hostinský a hotelový manažment, ktorý už od roku 2011 realizuje spoločnosť Pivovary Topvar. V tomto školskom roku odštartoval tento program práve dnes na Strednej odbornej škole v Krompachoch. Pivári celkovo plánujú zrealizovať 35 takýchto vzdelávacích programov pre viac ako 1 100 študentov.
Program je určený iba pre študentov, ktorí dosiahli vek 18 rokov a ktorí s veľkou pravdepodobnosťou budú v rámci svojej pracovnej kariéry priamo, alebo nepriamo prichádzať do kontaktu s pivom. Vo všeobecnosti je tento program zameraný na zvyšovanie pivného povedomia a pivnej kultúry na trhu, v predstavení spoločnosti Pivovary Topvar a jej pivného portfólia.
V súčasnosti majú pivovarníci podpísanú Dohodu o spolupráci s 21 hotelovými akadémiami a strednými odbornými školami, rovnomerne zastúpenými po celom Slovensku (Žilina, Čadca, Banská Bystrica, Brezno, Prešov, Humenné, Liptovský Mikuláš, Michalovce, Spišská Nová Ves, Bardejov, Svidník, Košice, Topoľčany, Nové Zámky, Kežmarok, Bratislava, Piešťany, Ružomberok, Námestovo, Levice).
Cervesario - pivná akadémia je 4-hodinový vzdelávací program, ktorý pozostáva zo všetkých teoretických a praktických oblastí pivnej problematiky a je ukončený praktickou školou čapovania piva.
„Tréning čapovania piva patrí vždy medzi najzaujímavejšiu časť programu, s množstvom otázok od študentov. Spolu sme už takto realizovali 128 pivných akadémií, ktorých sa zúčastnilo do dnešného dňa 3 776 študentov,“ hovorí Ján Píry, obchodný sládok spoločnosti Pivovary Topvar.