Nedeľa 24.11.2024   oslavuje Emília zajtra pozýva na pivo Katarína

6984 podnikov 

http://www.kamnapivo.sk/webtron/odporuca-lubos.html

Odporúča Ľuboš

Veľmi nerád dávam VŠEOBECNÉ odporúčania. VŠEOBECNÉ odporúčania sú "naprd" tak ako vo financiách. Každý človek je iný a uprednostňuje niečo iného má iný príjem, stav, možnosti, vek...
Jeden uprednostňuje kvalitu piva, inému je to lautr fuk a vypije hocakú močku a berie najlacnejší pajzel, ďalší miluje iba luxus a do takého Kristiána by ani nevkročili... Inému je fuk prostredie aj značka piva hlavne, že sa stretne s kámoššmi...
Ak odporúčanie tak KONKRÉTNEMU človeku podľa jeho KONKRÉTNYCH požiadaviek. (Vážni záujemci o "platené" pivné poradenstvo mi môžu napísať na lubos@kamanapivo.sk)


Motto: Moje obľúbené podniky samozrejme nemusia byť Vašimi obľúbenými podnikmi. Ak máte konkrétnu predstavu čo by ste radi navštívili, aké by podnik mal spĺnať Vaše kritéria, radi pomôžeme pri výbere. Pošlite nám mail na info@kamanapivo.sk a pokúste sa špecifikovať Vaše predstavy.

 

Bratislavské tipy:

  1. Ak chcem extra dobrú Plzeň (šnita alebo hladinku) ako v Prahe, tak skočím ku Kristiánovi. Tu čapované pivko nemá chybu (teplota, trvanlivosť a písanie peny, kvalita načapovania, chladené nové pivné sklo od Prazdroja, tlačenie pomocou modernej zmesi inertných plynov...) a používam ho ako etalón pri ochutnávaní pivka v iných podnikoch :-)

  2. Ak chcem na Korze niečo malého pod zub alebo sa aj dobre najesť a neminúť pritom majland (čo je na Korze problém) a k tomu si dať dobré Krušovice, tak skočím do Krušovickej izby.

  3. Ak ma už otravuje piť plzenské typy spodne kvasených pív (99% pív v podnikoch) tak skočím do De Zwaanu alebo Trafenej husi a vychutnávam si iné chute pivka, napr. tmavé Leffe s ovocnými podtónmi, nie tak karamelizované ako naše tmavé pivá, višňové Belle-Vue Kriek, ktoré sa blíži Cabernetu Sauvignon alebo osviežujúce kvasinkové, biele pivo Hoegaarden white (víťaza mnohých súťaží). No a ak je v De Zwaane jeden PÁN výčapník tak si ešte aj kuknem jeho koncert (nie husľový, ale výčapnícky :-)

  4. Ak mám chuť na dobrý nakladaný hermelín za normálnu cenu alebo iné pivné juhočeské špeciality a k tomu výborný kvasinkový Budvar (jediný to v SR) tak skočím do Lagúny.

  5. Ak mám chuť na dobrý Velvet, určite neobídem Smíchovskú Perlu.

  6. Ak zas dostanem chuť na kvasinkový Stein (typ piva, ktoré je nepasterizované a nefiltrované, také aké pili naši starí otcovia) utekám do Slovak pubu a meditujem v prostredí tejto staroslovenskej oravskej krčmy ako im asi chutilo?

  7. Ak si chcem pozrieť nejaký športový prenos a k tomu niečo neobvyklé, tak pozriem Grémium - obrovská veľkoplošná obrazovka a k tomu dobrý Guiness vás vtiahne do atmosféry anglického športového pubu.

  8. Dobrou alternatívou je aj populárny Mlyn zvlášť ak je hokej alebo koncert a dáte si chrumkavé bavorské koleno alebo len nakladaný hermelín, upečenca, tlačenku, tataráčik... No a ak je jar, jeseň alebo zima nezabudnite si sadnúť aspoň na chvíľu ku krbu.

  9. Ak vystupuje Jana Kischner-ová alebo nejaká iná slovak/czech star, rozhodne treba ísť do Bastionu, kvalitné pivo, dobré jedlo a koncert k tomu, čo viac si priať? Ale oplatí sa zastaviť aj len tak, na jedno, dve...

  10. Ak mám neodolateľnú chuť na najlepšiu huspeninu v BA alebo tatarák a dobré studené pivko za tým, na ceste domov nikdy neobídem Koníka, kde výborne varí pani Eva.

  11. Ak si chcem v kľudnom prostredí pokecať s kolegami, priateľ-mi (-kami) a popritom opáčiť nejaké to inšie pivko ako je bežné - nepasterizovaný Bernard alebo kvasinkový Hoegaarden, tak určite si dohodnem stretko v Batide B1 v prístavbe.

  12. Keď sa potulujem na konci Ružinova alebo idem na nákup do Avionu nezabudnem vynechať Kozmos pub, ktorý spĺňa predstavu modernej slovenskej krčmy, len škoda že nie je v Centre.

  13. Dať si v BA dobrý nakladaný hermelín alebo iný syr (romadúr, nivu, ovčí a pod.) našťastie nie je problém (ako inde na Slovensku), môžme si vybrať už z viac ako 50 podnikov

  14. No a na záver štrnásty typ čo nám v Bratislave výrazne chýba a obchádza ju, to je moderný trend reštauračného pivovaru, kde si pivo varia sami a ak majú dobrého sládka, tak môžu dosiahnuť kvalitu ako v košickom Goleme.


A čo vy? Ktoré podniky máte v obľube a prečo? Podeľte sa s nami o tom v Diskusii.



aktualizovan: 6.12.2004 08:31 (Marek Laco)  


Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále