Sazka Aréna: 7500 načapovaných pív za 15 minút
http://www.kamnapivo.sk/webtron/page600sk.html
6. máj 2004, 15:55
Štefan NemlahaRekordom Sazka Arény je 7500 načapovaných pohárov piva za 15 minút. Najväčšia kuchyňa v Čechách a možno aj v celej strednej Európe, takto sa o gastronomickom zariadení v pražskej Sazka Aréne vyjadruje 27-ročný šéfkuchár David Petřík.
Ako píše český Sport, jeho tím vyvára naraz jedlo až pre 2000 ľudí a predovšetkým pre skyboxy pripravujú prvotriedne lahôdky. Pre gastronómiu v hale pracuje 650 ľudí. Najväčšia pozornosť sa venuje pivu, výhradným dodávateľom sú pivovary Staropramen, pričom hala sa môže pochváliť prepracovaným pivovodom. Rekord je zatiaľ vyše 7500 načapovaných pohárov piva za 15 minút. "Toľko sa v stredne veľkej krčme načapuje za mesiac," povedal šéf gastronómie Jan Boroš. Pivo sa do arény vozí v zaplombovaných cisternách, kde sa potom v sklade pod dozorom ochranky prečerpáva. "Nechceme, aby sa k tomu niekdo dostal a niečo tam napríklad nenasypal," vysvetlil Boroš. Do štyroch obrovských tankov sa zmestí až 300 hektolitrov piv
Ako píše český Sport, jeho tím vyvára naraz jedlo až pre 2000 ľudí a predovšetkým pre skyboxy pripravujú prvotriedne lahôdky. Pre gastronómiu v hale pracuje 650 ľudí. Najväčšia pozornosť sa venuje pivu, výhradným dodávateľom sú pivovary Staropramen, pričom hala sa môže pochváliť prepracovaným pivovodom. Rekord je zatiaľ vyše 7500 načapovaných pohárov piva za 15 minút. "Toľko sa v stredne veľkej krčme načapuje za mesiac," povedal šéf gastronómie Jan Boroš. Pivo sa do arény vozí v zaplombovaných cisternách, kde sa potom v sklade pod dozorom ochranky prečerpáva. "Nechceme, aby sa k tomu niekdo dostal a niečo tam napríklad nenasypal," vysvetlil Boroš. Do štyroch obrovských tankov sa zmestí až 300 hektolitrov piv
6.5.2004 15:55 | Štefan Nemlaha