Peter Pucher točí v Znojme pivo
Dali by ste si Dopitovu topinku, Pláškovu diabolskú zmes či Bičánkov steak? Potom musíte navštíviť reštauráciu slovenského hokejistu Petra Puchera (31) v Znojme. „Už moja babka bola srdcom krčmárka. S bratom sme asi nejaké jej gény zdedili,“ vysvetľuje kapitán znojemských Orlov, ako sa dostal k zaujímavému „bočáku“.
S bratom Reném už vlastní jeden podnik v Prešove. „Je to veľký dvojposchodový dom so záhradkou. Stará sa oň len on. Mne stačí táto malá prevádzka v Znojme. Aspoň mám kam ísť na svoju kávu,“ usmieva sa Pucher. Na prevádzku síce väčšinou len dáva pozor, ale už sa stalo, že musel zaskočiť namiesto čašníka. „Telefonoval, že sa niekde zdržal. Tak som začal obsluhovať. Natočiť pivo a pripraviť kávu nie je žiaden kumšt, v pohode som to zvládol,“ chváli sa znojemský útočník.
Jeho reštauráciu často navštevujú spoluhráči. Pred zápasom prídu na kávu a medovník, po ňom na jedlo. Môžu sa tešiť, že keď postúpia cez Vítkovice do semifinále play-off, pozve ich šéf grátis na oslavu? „No to neviem. To som nikomu ešte nesľúbil... Veď aj ja si vo vlastnom podniku platím,“ necháva Pucher túto otázku otvorenú.