Rozhovor s Paľom Kocsisom
Pri príležitosti uvedenia
bylinného špeciálu Mother´s Spirit
som vyspovedal v Pivovare Hostinec autora receptúry Paľa Kocsisa.
Paľo Kocsis s vrchným sládkom Pivovaru Hostinec Marošom "Padre" Hajdukom
bobo - Splnilo Ti varenie Tvojho víťazného piva z Bielej vrany 2016 v Pivovare Hostinec Tvoje očakávania?
Paľo - Spočiatku som sa obával či sa nám podarí navariť To víťazné pivo, ale od momentu, ako ma zobrali v Hostinci „pod svoje krídla“, veril som čím ďalej tým viac a viac. A stručná odpoveď na Tvoju otázku znie: „Ano naplnili a aj napriek všetkým úskaliam, ktoré tento recept priniesol, je výsledok nad moje očakávania“.
bobo - V čom bolo iné, ako v domácich podmienkach?
Paľo - V predcíznosti a detailoch, ktoré sa doma tažšie strážia. Schopnosť replikácie v pivovare a doma je neporovnateľná a to ani nehovorím o zložitosti prenesenia domáceho receptu do pivovaru. Hlavne preto som veľmi rád, že práve ten „spirit“ sa podarilo preniesť z piva vareného v domácich podmienkach, do piva odvareného vo veľkom.
bobo - Plány do budúcnosti?
Paľo - Priniesť celoročnú kolekciu tohoto piva. Jarná verzia je v našich pohároch na Hostinskom stole. Verím, že s Hostincom popracujeme aj na sviežej letnej a neskôr na jesennej a zimnej verzii, ktoré budú ľudom spríjemnovať sychravné večery.
Za všetkých priateľov dobrého a poctivého piva sa už teším, Daj boh šťastia! bobo wbm