U Richtára Jakuba novinky ku koncu roka
Minipovovar Richtar Jakub v Bratislave pripravil ku koncu roka niekoľko noviniek. Po roku fungovania pivovarského klubu a hostinca na Moskovskej 16, zameraného na pivá vlastnej produkcie a z produkcie malých pivovarov prevážnez Čiech, Moravy a Slovenska pribudlo zopár noviniek pre stálych zákazníkov a ďalších pivných fajnkšmekrov.
Prvou novinkou je sprístupnená terasa– dvorček s kapacitou cca 30 hostí, samostatná fajčiareň pre tých, ktorí si cigaretku neodpustia pri dobrom pivku, ďalšiou je rozbehnutie kuchyne s k pivu náležiacimi dobrotami. Ako jediný podnik v Bratislave servíruje hosťom Grundle – ančovičky malé grécke rybičky opražené na rýchlo na oleji podávane s citrónom, ide o výbornú zdravú alernatívu chipsov - pochutinu k pivu známu napr. z balkánskych prímorských letovísk. Tématicky je uvádzané hlavné jedlo (napr. český trojboj – vepřo knedlo, zelo, ražničí či aktuálne Októberfest menu).
V hostinci si zriadili svoje komunitné sídla formou FUN CLUB-ov, skupiny zákazníkov gurmánov, ktorí organizujú v priestoroch hostinca nepravidelné stretnutia svojich klubov napr. CHILLI - fanklub štipľavých záležitostí, CABRALES - fanklu severošpanielského syra, FUN CLUB poctivého piva a podobne. Podrobne o gurmánskych kluboch napíšeme už čoskoro. Neodmysliteľnou súčasťou tématicky ladených klubov je konzumácia kvalitných pív.
V príprave je do konca roka samostatný salónik pre štamgastov s kapacitou cca 15 – 20 hostí. Jeho súčasťou bude aj zberateľský showroom kútik venovaný CIDER-u, originálnemu ovocnému nízkoalkoholickému nápoju príbuznému pivu. Pomaly sa zútulnieva aj samotný interiér, ktorý si vytvárajú zákazníci sami tým, že prinášajú zo svojich pivných potuliek rôzne pivovarské suveníry, podpivníky, poháre, fľaše rôznych pivných špeciálov dokonca aj archívne predmety či staré reklamné predmety pivovarov. Interiér dopĺňa nad barom aj výstavkapivovarských sladov a chmeľu.
Od septembra podnik na základe dobrej spolupráce s ostatnými minipivovarmi pripravuje sériu úspešných riadených ochutnávok pív vždy tématicky ladených. Tá posledná bola venovaná práve obrodenému a vďaka jednej z posledných medených varní v Čechách s priamym ohrevom plynovými horákmi, unikátnemu moravskému pivovaru Vyškov za prítomnosti hlavného sládka Dušana Táborského. Druhá časť ochutnávky patrila nemeckej značke Krombacher a predstaveniu komplet portfólia tohto úspešného pivovaru vrátane unikátneho nealkoholického pšeničného piva . Tá najbližšia ochutnávka bude 19.10.2011 vo štvrtok od19.00 h je pre limitovaný počet účastníkov a bude zameraná na degustáciu pív z pivovaru SANDORF z Prieval www.sandorf.sk, ktorý úspešne odštartoval svoje pôsobenie v rodine slovenských minipivovarov. Na november pripravuje hostinec Ochutnávku pív z ďalšieho mladého pivovaru VICTÓRIA z Martina www.pivovarvictoria.sk.
Ponuka vlastných pív pivovaru tiež chystá prekvapenia, na jednej straneto bude už známy zimný tmavý špeciál 13tka Katarína, na druhej strane sú pripravené ďalšie chuťové prekvapenia prvýkrát varené receptúry tohto pivovaru o nich zasa nabudúce...