Streda 27.11.2024   oslavuje Milan zajtra pozýva na pivo Henrieta

6984 podnikov 

Smädný mních po novom

http://www.kamnapivo.sk/webtron/smadny-mnich-po-novom.html

22. apríl 2006, 11:50
Michal Wagner
Smädný mních po novomObľúbené svetlé výčapné pivo Smädný mních prechádza obdobím oživenia značky. Namiesto etikety s mníchom – hodovníkom dostanú spotrebitelia na stôl pivo s mníchom – skúseným sládkom. Vo fľaškách sa bude po novom predávať len v jednej značkovej podobe – tak ako je to bežné pri moderných európskych pivách. Pivovar Šariš, a.s., chce novým imidžom zdôrazniť kvalitu i tradíciu dobrého piva, ktoré sa pod značkou Smädný mních predáva už trinásť rokov.

Populárne pivo Smädný mních má v dátume narodenia rok 1993. Vzniklo na základe historických faktov: pod Šarišským hradom varili pivo miestni mnísi už v rannom stredoveku. Po trinástich rokoch od svojho príchodu medzi slovenských pivárov prechádza pivo Smädný mních obnovou.

Na dôvody zmeny sme sa opýtali Petra Feča, brand manažéra slovenských značiek: „Našou snahou je osviežiť povedomie o imidži tejto značky, ktorá je postavená na postavičke Smädného mnícha. Je to jedna z mála značiek, ktorá má tvár,“ hovorí Peter Feč. „Dnes už mních dozrel, je v prvom rade tým, kto pivo vyrába – pivovarníckym majstrom.“ Na etikete, ktorú navrhli v Taliansku, mníchovi pribudli rôčky, stal sa dôveryhodnejší a skúsenejší. Zároveň sa na etikete uvádza aj to, že pivo sa varí podľa pravidiel zo 16. storočia. Bol to nemecký zákon pivovarníkov – „Deutsche Reinheitsgebot“, vydaný kráľom Wilhelmom IV. v roku 1516 v Ingolstadte, ktorý určoval pravidlá, podľa ktorých sa malo variť pivo, určoval použitie surovín a čistotu technologického procesu.

„Mních v stredoveku nemal možnosť voziť chmeľ z druhého konca Európy, preto varil z domácich surovín a tak to robíme aj my,“ dodáva Jaroslav Potočný, manažér výroby Pivovaru Šariš, a. s. . Dodržiavame pôvodnú, klasickú receptúru, čo znamená, že na jeho výrobu používame iba základné suroviny – vodu, slad a chmeľ. “ dodáva Jaroslav Potočný.

Smädný mních je domáci produkt aj podľa používaných surovín. „V Pivovare Šariš máme kvalitnú pitnú vodu, slad vyrábame zo slovenských jačmeňov a chmeľ používame z chmeľníc v okolí Hornej Stredy. Z hľadiska charakteristiky je Smädný mních príjemné osviežujúce pivko vyznačujúce sa jemnou chmeľovou horkosťou, svetlejšou farbou a hlbším prekvasením,“ hovorí Jaroslav Potočný. „Má bohatú penu a lahodnú chuť. Je dobre sýtené oxidom uhličitým. Má čistú príjemnú vôňu a je obľúbené hlavne u zákazníkov, ktorí majú radi ľahšie a menej chmelené pivo“.

Smädný mních zostáva v kategórii lacnejších pív. Napriek tomu, že sa nachádza v tomto segmente, zloženie surovín a výrobný postup sa nemení, nehľadáme žiadne „lacnejšie“ výrobné postupy. Spotrebiteľ tak dostáva za výhodnú cenu kvalitu, ktorá je plne porovnateľná aj so super prémiovými značkami pív.
Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále