Steiger - predaj 7/2010
http://www.kamnapivo.sk/webtron/steiger-predaj-7-2010.html
30. august 2010, 07:00
TSPSVTropické horúčavy v júli priali odbytu piva aj v Pivovare STEIGER, a.s., Vyhne, ktorý v tomto mesiaci predal 39 333 hektolitrov (hl) všetkých pív, čo bolo o 15% viacej ako v júni tohto roku a o 2% viacej ako pred rokom v júli 2009. Celkový predaj všetkých pív od začiatku roka za 7 mesiacov vzrástol medziročne o symbolických 2848 hl, keď dosiahol úroveň 155 671 hl. Informoval o tom riaditeľ pivovaru STEIGER Jaroslav Vysloužil.
,,Po slabšom predaji na jar, sa tohtoročná pivárska sezóna sľubne rozbehla v júni a júli. Škoda augustových nepriazní počasia a povodní, ktoré zrejme ovplyvnia medziročne potešiteľne rastúce čísla, signalizujúce koniec krízy a zvyšujúcu sa kúpyschopnosť obyvateľstva. Potvrdila sa aj zmena trendu v spotrebe, najviac medziročne rástol predaj desiatky a nealkoholického piva STEIGER FREE. Mimoriadne nás teší aj rast predaja piva značky STEIGER v ČR“, komentoval vývoj na trhu J.Vysloužil.
Vyhniansky pivovar je významným distribútorom importovaných značiek Budvar, Zubr a Litovel na slovenskom trhu a okrem toho vyrába vlastné i privátne pivá na čele so značkou STEIGER. Pritom je najstarším slovenským pivovarom s bohatou tradíciou a takmer nepretržitým varením od roku 1473. Pivo sa v ňom varí na najmodernejších výrobných zariadeniach, ale stále klasickým postupom otvoreného a dlhodobého dvojstupňového kvasenia v spilkách a ležiackých tankoch. Dlhodobé ležanie dáva pivu jedinečnú, vyvážene horkastú chuť. Náročná klasická výroba varením každej stupňovitosti zvlášť, s otvoreným kvasením v spilkách a dlhodobým zrením v ležiackých pivniciach, je pre pravú pivnú chuť nenahraditeľná. Takáto výroba spája všetky pivá, ktoré STEIGER vyrába vo Vyhniach, ale aj dováža a distribuuje vo svojej sieti.
Vyhniansky pivovar prešiel krízou pomerne dobre, zachoval si ziskovosť i podiel na trhu. Vďačí za to aj tomu, že slovenskí pivári uprednostňujú klasickú prirodzenú, horkastú a hlavne plnú chuť s doznievaním všetkých prírodných surovín. STEIGER je čisto prírodný produkt, uvarený z pramenitej vody zo Štiavnických vrchov, kvalitného moravského jačmenného pivovarníckeho sladu a najlepšieho chmeľu zo žateckej oblasti.
,,Po slabšom predaji na jar, sa tohtoročná pivárska sezóna sľubne rozbehla v júni a júli. Škoda augustových nepriazní počasia a povodní, ktoré zrejme ovplyvnia medziročne potešiteľne rastúce čísla, signalizujúce koniec krízy a zvyšujúcu sa kúpyschopnosť obyvateľstva. Potvrdila sa aj zmena trendu v spotrebe, najviac medziročne rástol predaj desiatky a nealkoholického piva STEIGER FREE. Mimoriadne nás teší aj rast predaja piva značky STEIGER v ČR“, komentoval vývoj na trhu J.Vysloužil.
Vyhniansky pivovar je významným distribútorom importovaných značiek Budvar, Zubr a Litovel na slovenskom trhu a okrem toho vyrába vlastné i privátne pivá na čele so značkou STEIGER. Pritom je najstarším slovenským pivovarom s bohatou tradíciou a takmer nepretržitým varením od roku 1473. Pivo sa v ňom varí na najmodernejších výrobných zariadeniach, ale stále klasickým postupom otvoreného a dlhodobého dvojstupňového kvasenia v spilkách a ležiackých tankoch. Dlhodobé ležanie dáva pivu jedinečnú, vyvážene horkastú chuť. Náročná klasická výroba varením každej stupňovitosti zvlášť, s otvoreným kvasením v spilkách a dlhodobým zrením v ležiackých pivniciach, je pre pravú pivnú chuť nenahraditeľná. Takáto výroba spája všetky pivá, ktoré STEIGER vyrába vo Vyhniach, ale aj dováža a distribuuje vo svojej sieti.
Vyhniansky pivovar prešiel krízou pomerne dobre, zachoval si ziskovosť i podiel na trhu. Vďačí za to aj tomu, že slovenskí pivári uprednostňujú klasickú prirodzenú, horkastú a hlavne plnú chuť s doznievaním všetkých prírodných surovín. STEIGER je čisto prírodný produkt, uvarený z pramenitej vody zo Štiavnických vrchov, kvalitného moravského jačmenného pivovarníckeho sladu a najlepšieho chmeľu zo žateckej oblasti.
30.8.2010 07:00 | TSPSV
[Zdroj: Tlačová správa pivovaru Steiger Vyhne]