Ďalší ročník výstavy KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA – „TRADIČNE/ NETRADIČNE“
9.10.2015 o 14:00 sa „otvoria brány“ druhého bratislavského ročníka výstavy KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA – „TRADIČNE/ NETRADIČNE“
Svoj sortiment, súvisiaci s menovanými pochutinami, predstaví 50 vystavovateľov. Dovozcovia, predajcovia aj priamo producenti sa budú uchádzať o priazeň návštevníkov od piatku 9. do nedele 11.10.2015. Miestom konania je rovnako ako minulý rok Hotel CROWNE PLAZA Bratislava.
Súčasťou výstavy je aj bohatý sprievodný program. Odbornú verejnosť určite priláka piatkový seminár na tému personalistiky a PR aktivít, ktoré by nemala opomenúť ani jedna kaviarenská prevádzka. 9.10. o 15:00 sa o svoje skúsenosti prídu podeliť zástupcovia prevádzok Café Štefánik – Viktor Maszároš, resp. Marek Kliman, ako reprezentant prevádzok Kontakt a Pod kamenným stromom. Skúsenosti s PR oblasti odkryje aj Simona Budinská z Kávičkári.sk. V následnom diskusnom paneli o personalistike a PR sa predstavia aj Oldřich Holiš z Academy of Coffee a za prevádzky KAFE HAUS - Michal Štefanovič.
Profesionáli, baristi, ale aj kávoví nadšenci si určite nenechajú ujsť sobotnú LATTE ART SHOW. Súťaž organizuje ACADEMY OF COFFEE a o ceny pre víťazov sa bude uchádzať 12 súťažiacich.
No a skrátka neostanú ani fanúšikovia čerstvej kávy, kvalitnej čokolády či exotických čajov. Sprievodný program je doslova nabitý informáciami a zážitkami.
Výstava má ambíciu posunúť vnímanie spomínaných troch komodít – kávy, čaju a čokolády zase o krok vpred. Organizátori veria, že po úspešných projektoch v Bratislave a v Košiciach sa to opäť podarí.
Partnermi podujatia sú: BARZZUZ, CATLER, Indonézske veľvyslanectvo v SR, MABETS, Hotel CROWNE PLAZA
Mediálni partneri: INSTORE, Kávičkari.sk, GASTROWEB, CAFE NEWS, in.ba
Odborný garant výstavy: ACADEMY OF COFFEE
Podujatie podporuje: Mesto BRATISLAVA
Najpočetnejšou skupinou sú zástupcovia kávy – dovozcovia, predajcovia, producenti, alebo priamo pražiarne. Hold, káva je „v kurze“. Káva je komodita, ktorej kríza snáď ani neublížila. Na Slovensku sa nielen rodia, no po čase už aj dospievajú viaceré pražiarne. Zároveň, trh je otvorený a nie je problém doviezť akúkoľvek značku. A čo na to konzumenti? Získavajú informácie, vzdelávajú sa, ochutnávajú, hľadajú a už sa začínajú orientovať. A to je dobre. Podobnou „pubertou“ si pred časom prešlo aj víno a teraz je na rade káva. Tak sa posuňme zase o krok ďalej. No a my veríme, že v tom napredovaní vám pomôže aj výstava KÁVA • ČAJ • ČOKOLÁDA.
A čo čaj alebo čokoláda? Áno, aj čaje sa vrámci výstavy posunuli vpred. Viacerí vystavovatelia, ktorí sa snažia poskytnúť plnohodnotný servis svojim odberateľom, musia myslieť aj na čaj. Preto sa škatuľky čaju objavia aj v sálach a expozíciách, v ktorých by ste očakávali najmä kávu. Samozrejme, priestor sme venovali aj sypaným čajom a čajovej tradícii.
No a nárast zaznamenala aj čokoláda. Tabuľková, horúca, pralinky, bonbóny. Horká, mliečna, s posýpkou či bez. Malé, veľké a dokonca aj so svetovými oceneniami Great taste. Úžasný výber.
A ak k tomu všetkému pridáme nabitý sprievodný program – ochutnávky, workshopy, prednášky, seminár, súťaž LATTE ART SHOW, tri dni je snáď aj málo ;-)
Užite si všetky tri pochutiny a nadýchajte sa pravej kaviarenskej atmosféry. Veď Bratislava je mestom kávy, čaju a čokolády len raz v roku!