Meštiansky pivovar je správna krčma
http://www.kamnapivo.sk/webtron/mestiansky-pivovar-je-spravna-krcma.html
13. november 2010, 09:00
bratislavskenoviny.skInteriér bol prerobený skutočne s citom, v dolnej časti je výčap, na poschodí je uzavretá fajčiarska časť a podstatne väčšia časť pre nefajčiarov. Na stenách sú fototapety starého Prešporku, na stropoch drevené krovy, na podlahe dlažba. Stoly a stoličky sú drevené, štýlové sú aj lampy na stenách.
Vlani v meste vzniklo viacero nových pivární, toto je však prvá, kde varia vlastné pivo. Čapujú tu Bratislavský ležiak 12o (0,33/1,10 €, 0,5/1,90 €). Nás samozrejme zaujímala najmä kuchyňa. Tá je podľa šéfkuchára klasická, konzervatívna, poctivá a výdatná domáca.
Medzi predjedlami sú všetky možné pivné špeciality - ochutnali sme Domácu huspeninu s mäskom (3,30 €) v smaltovanej miske. Bola vynikajúca. Rovnako teplé predjedlá - v našom prípade “Wuršt” pečený na grile naložený v čiernom pive s cibuľkou a s plackami (4,80 €) či Grilovaný liptovský oštiepok s hubami a čerstvým chlebom (3,90 €).
Žiadnu výhradu sme nemali ani proti Milovanej domácej držkovej polievke (2,90 €), Hovädziemu vývaru s domácimi slížikmi a s mäskom (2,90 €) či Cesnakovej krémovej v bosniaku (2,90 €). Držková a hovädzia boli poriadne husté a sýte, originálny bol bosniak, ktorý mal vytvarované aj uško!
Z hlavných jedál sme si dali Mäsko s rúčkou, čiže vyprážané kuracie nožičky so zemiakovou kašou (7,20 €). Na vyprážanom mäse nie je čo pokaziť, bolo podľa očakávania. Výnimočne dobré boli Spare Ribs, čože pikantné marinované rebrá v kalifornskom štýle, pečené na lávovom grile (11,90 €). Servírované boli na drevenom podnose s omáčkami v smaltovaných mištičkách. Azda najlepšie pečené rebrá, aké sme doteraz v Bratislave jedli. Rovnako dobré bolo aj Pečené kolienko z mladého prasiatka s kapustou, lokšou a so zemiakovými knedľami (9,90 €).
V jedálnom lístku nechýba ani klasika ako Sviečková na smotane s domácim knedlíkom (7,20 €) či Kôprovka s hovädzinkou a knedlíkom (6,90 €). Naozaj ako doma. Z múčnych jedál sme ochutnali Zemiakové knedličky s údeným mäsom a s kyslou kapustou (6,10 €). Rovnako bez výhrad.
Až doteraz sme nemali voči jedlu a obsluhe výhradu. Domáca kuchyňa aká je dnes v Bratislave len málokde. Nikto však nie je dokonalý, ani Meštiansky pivovar nie je výnimkou. Namiesto Lekvárových pirohov (2,90 €) sme totiž dostali pirohy bryndzové. Keď sme na to upozornili čašníka, len konštatoval, že kuchár sa asi pomýlil. Po 20 minútach sme dostali pirohy plnené slivkovým lekvárom, avšak bez slova ospravedlnenia. O kompenzácii za čas tu strávený navyše ani nehovoriac.
Pre niekoho budú tunajšie ceny možno trochu vyššie, dobrá domáca kuchyňa to však určite vyváži. Krčma ako má byť.
Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
Vlani v meste vzniklo viacero nových pivární, toto je však prvá, kde varia vlastné pivo. Čapujú tu Bratislavský ležiak 12o (0,33/1,10 €, 0,5/1,90 €). Nás samozrejme zaujímala najmä kuchyňa. Tá je podľa šéfkuchára klasická, konzervatívna, poctivá a výdatná domáca.
Medzi predjedlami sú všetky možné pivné špeciality - ochutnali sme Domácu huspeninu s mäskom (3,30 €) v smaltovanej miske. Bola vynikajúca. Rovnako teplé predjedlá - v našom prípade “Wuršt” pečený na grile naložený v čiernom pive s cibuľkou a s plackami (4,80 €) či Grilovaný liptovský oštiepok s hubami a čerstvým chlebom (3,90 €).
Žiadnu výhradu sme nemali ani proti Milovanej domácej držkovej polievke (2,90 €), Hovädziemu vývaru s domácimi slížikmi a s mäskom (2,90 €) či Cesnakovej krémovej v bosniaku (2,90 €). Držková a hovädzia boli poriadne husté a sýte, originálny bol bosniak, ktorý mal vytvarované aj uško!
Z hlavných jedál sme si dali Mäsko s rúčkou, čiže vyprážané kuracie nožičky so zemiakovou kašou (7,20 €). Na vyprážanom mäse nie je čo pokaziť, bolo podľa očakávania. Výnimočne dobré boli Spare Ribs, čože pikantné marinované rebrá v kalifornskom štýle, pečené na lávovom grile (11,90 €). Servírované boli na drevenom podnose s omáčkami v smaltovaných mištičkách. Azda najlepšie pečené rebrá, aké sme doteraz v Bratislave jedli. Rovnako dobré bolo aj Pečené kolienko z mladého prasiatka s kapustou, lokšou a so zemiakovými knedľami (9,90 €).
V jedálnom lístku nechýba ani klasika ako Sviečková na smotane s domácim knedlíkom (7,20 €) či Kôprovka s hovädzinkou a knedlíkom (6,90 €). Naozaj ako doma. Z múčnych jedál sme ochutnali Zemiakové knedličky s údeným mäsom a s kyslou kapustou (6,10 €). Rovnako bez výhrad.
Až doteraz sme nemali voči jedlu a obsluhe výhradu. Domáca kuchyňa aká je dnes v Bratislave len málokde. Nikto však nie je dokonalý, ani Meštiansky pivovar nie je výnimkou. Namiesto Lekvárových pirohov (2,90 €) sme totiž dostali pirohy bryndzové. Keď sme na to upozornili čašníka, len konštatoval, že kuchár sa asi pomýlil. Po 20 minútach sme dostali pirohy plnené slivkovým lekvárom, avšak bez slova ospravedlnenia. O kompenzácii za čas tu strávený navyše ani nehovoriac.
Pre niekoho budú tunajšie ceny možno trochu vyššie, dobrá domáca kuchyňa to však určite vyváži. Krčma ako má byť.
Naše hodnotenie: 3,5 hviezdičky
Maximálny počet: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o našej návšteve vopred informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.
13.11.2010 09:00 | bratislavskenoviny.sk
[Zdroj: bratislavskenoviny.sk]