Pondelok 25.11.2024   oslavuje Katarína zajtra pozýva na pivo Kornel

6984 podnikov 

Novinka z Hurbanova - Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo

http://www.kamnapivo.sk/webtron/novinka-z-hurbanova-zlaty-bazant-kvasinkove-pivo.html

1. november 2011, 06:00
TSPHS, foto:Heineken Slovensko
Novinka z Hurbanova - Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo

Obchodný sládok Karol France z hurbanovského pivovaru radí, ako si najlepšie vychutnať tohtoročnú sviatočnú pivnú špecialitu Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo. A nielen tú...

PIVO je čisto prírodný nápoj bez aditív a konzervačných látok, s obsahom vitamínov, minerálov, stopových prvkov, antioxidantov a iónov. Je to skvelý nápoj s nízkym obsahom alkoholu, ktorý dokonale uhasí smäd a pri rozumnej konzumácii je súčasťou pozitívneho životného štýlu. Aby ste si svoje obľúbené pivo mohli dokonale vychutnať, okrem kvality vo výrobe, ktorá je samozrejmosťou, musia byť už v samotnom pube splnené základné pravidlá starostlivosti o pivo, od správneho skladovania, cez čistotu čapovacieho systému až po správny spôsob čapovania či nalievania piva, samozrejme do vychladeného a dokonale čistého pohára.

 

 

Kvasinkové pivá, akým je aj tohtoročná sviatočná špecialita Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo, majú vyššiu penivosť ako bežné ležiaky, a kvôli obsahu kvasiniek ich nalievanie do pohára vyžaduje špeciálny postup:

1. Pivo do pohára kvôli vyššej penivosti jemne nalievame po stene pohára.
2. Pohár jemne nakloníme k hrdlu flaše a nalejeme asi 2/3 obsahu flaše.
3. Zvyšnú tretinu pred doliatím do pohára najprv krúživým pohybom dna fľaše premiešame.
4. Pri nalievaní už pohár nenakláňame, ale držíme kolmo proti lejúcemu sa pivu. Získame tak bohatú krémovú penu.
5. Charakter pivného špeciálu si najlepšie vychutnáme pri teplote 7-9 °C.

 


Aj samotné vychutnávanie si piva má svoje základné pravidlá – hodnotíme najskôr zrakové vnemy, potom čuchové a až na záver samotnú chuť:
Zrakové vnemy
Najskôr sa hodnotí to, ako pivo vyzerá, aká je jeho farba, čírosť, pena a teplota.
Najlepším indikátorom správnej teploty je zarosený pohár.
Čuchové vnemy
Vôňa musí byť čistá, chmeľová, bez cudzích prímesí. Hodnotíme ju tak, že pivo krúžením mierne premiešame, aby plne vynikla.
Chuťové vnemy
Nakoniec sa posudzuje chuť. Pivo treba na rozdiel od vína pri ochutnávaní prehltnúť. Je to preto, lebo horkosť rozpoznávame až na koreni jazyka. Iba po prehltnutí piva sa dá posúdiť jeho chmeľová horkosť. Dbajte na to, aby ste sa nenapili len peny, ktorá chuť piva skreslí (bude príliš horké).

Zlatý Bažant tmavé kvasinkové pivo 13,9 % sa vyznačuje výraznou karamelovou vôňou s jemným tónom ovocia, krémovou penou, jemným zákalom a plnou chuťou. Je skvelým obohatením slávnostného stola počas koncoročných sviatkov a výborným doplnkom ku gurmánskym pochúťkam.

 

 Príjemné sviatky a najmä - Na zdravie!

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále