Recenzia na BMP
http://www.kamnapivo.sk/webtron/recenzia-na-bmp.html
12. máj 2010, 05:50
panjanNárodná hrdosť bokom, pivo vieme variť horšie ako Česi. Nemôžeme im konkurovať tradíciou, chuťou ani počtom pivovarov na meter štvorcový. Čechom by sme vedeli ukázať, ako z piatich pivovarov spraviť jeden, ktorý bude variť rovnaké pivá s rôznymi etiketami, ale to nie je na chválenie. Môžeme ich poučiť, že si nemajú rozkladať stan pod lavinóznym svahom, že biele ponožky nepatria do sandál a že dlhé brčkavé vlasy na krku sú už dávno out a v móde vlastne ani nikdy neboli. Keď však ide o pivo, musíme držať hubu a učiť sa.
A presne to urobili v novom mini pivovare, ktorý vyrástol v Bratislave na Drevenej ulici. Angažovali českého sládka, kúpili českú technológiu, chmeľ, kvasnice a pre svoju potrebu začali variť výborné pivo. Presnejšie pre potrebu reštaurácie, ktorej je pivovar súčasťou. Reštaurácia a piváreň s názvom Bratislavský Meštiansky Pivovar zabrala zaujímavé priestory, ktoré dobrých 10 rokov okupovala Pizza Hut svojimi koláčovými pizzami.
Poloha
Bratislavský Meštiansky Pivovar sa nachádza v centre Bratislavy na Drevenej ulici 8 oproti hotelu Crowne Plaza. Drevená ulica spája Obchodnú s Hodžovým námestím a doteraz bola na Bratislavskej gastronomickej mape bielym miestom. Vybudovaním pivovaru sa však situácia zásadne mení. Okrem dobrého piva vám tu aj chutne navaria.
Interiér
Interiér sa rozkladá na 2 resp. 3 podlažiach, ktoré sú vzájomne prepojené spoločným foaye s presklenenou strechou. Na prízemí vás privíta bar s s barovým sedením. Po schodisku sa dostanete na rozsiahlejšie druhé poschodie s klasickým sedením, oknami do ulice a ďalším barom. Na medziposchodí sa nadchádza fajčiarska časť oddelená od nefajčiaru sklenenými oknami. Interiér je vzdušný a dobre odvzdušnený. Bary majú správnu atmosféru, ktorá sa odpitými rokmi ešte prehĺbi. Oproti Sladovni na Sedlárskej ulici je interiér Meštianskeho Pivovaru menej trendy, zato útulnejší a s komfortnejším sedením.
Pivo
Pivo tu varia dobré, svetlé aj tmavé a urobia vám aj rezané. Svetlé pivo je 12 stupňové, má stálu penu a veľmi dobre ide dole krkom. Čierne má 11,5 stupňa je sladkastej chuti a oproti masovo vyrábaným čiernym slovenským pivám je o poznanie hustejšie. Ak ho dobre uvaria je skvelé. Ak sa várka nepodarí, pena je redšia, chuť menej výrazná a rezané vám z neho nenatočia. Ale aj to je čaro malého pivovaru. 0,3 litra Bratislavského svetlého ležiaku vás vyjde na 1,1 EUR a a 0,5 l na 1,9 EUR. Čierne neviem koľko stojí. Oceňujem aj pekné mohutné krígle s vlasntým logom pivovaru. Skvie sa na nich rok 1752, ale to bude asi nejaká reklamná sranda.
Jedlo
Kuchyňa predstavuje osvedčenú slovensko-českú klasiku. Pri opakovanej návšteve sme ochutnali Sviečkovú na smotane s domácim knedlíkom (7,2 EUR), Grilované Pikantné do chrumkava opečené kuracie krídla (4,8 EUR) a Pikantné marinované bravčové rebrá pečené na lávovom grile (11,90 EUR), či Viedenský rezeň so záhoráckym zemákovým šauátem (7,6 EUR).
Sviečková bola dobrá, akurát domáci knedlík bol prihrievaný v mikrovlnke namiesto pary, takže bol posuchší a potvrdší. Ak si objednáte Wienerschnitzel, dostane poriadnu porciu, ktorá prevísa cez tanier. Veľkosťou a chuťou vás nesklamú bravčové rebrá efektne podávané na drevenom lopáriku so všakovakými prílohami a dvoma dressingami. Kuracie krídla sme objednali do počtu, prekonali však naše očakávania.
Ceny sa zdajú na prvý pohľad nadštandardné. Ak si však uvedomíte, že zahŕňajú prílohu a všetky tie nezmysly ako couvert a chlieb, ktoré sú na Slovensku účtované osobitne, tak nemám námietky.
Obsluha
Obsluha dodržiava dobré zvyky ako pozdrav, slušnosť a ochotu. V špičke robí čo môže a darí sa jej to relatívne dobre. Ostávať len dodať, že po Sladovni na Sedlárskej, či Plzenskej reštaurácii oproti Redute je to ďalší podnik v Bratislave, kde si v príjemnom prostredí dáte dobré pivo, jedlo a obsluha vás nielenže neopľuje, ale prinúti dať aj jedno navyše.
Marketing
Bratislavský Meštiacky Pivovar funguje sotva mesiac a večer v ňom nechytíte miesto. V marketingovej terminológii sa tomu hovorí „word of mouth“ t.j. niečo ako reč ľudí, ktorí si medzi sebou odovzdávajú správu ústnym podaním. Ak zoberiem do úvahy, že negatívne posolstvo sa šíri päť krát rýchlejšie ako pozitívne, ide o slušný výkon. V tejto súvislosti ani neprekvapí, že Bratislavský Meštiansky pivovar nemá ešte svoju web stránku, ktorá by podporovala jeho návštevnosť. Potom, aby človek kradol jedálne lístky, keď chce napísať jednu recenziu:
V kocke
Tento podnik čaká na vydanie druhého pokračovania najlepších Bratislavských barov. Navštevujte a šírte ďalej.
A presne to urobili v novom mini pivovare, ktorý vyrástol v Bratislave na Drevenej ulici. Angažovali českého sládka, kúpili českú technológiu, chmeľ, kvasnice a pre svoju potrebu začali variť výborné pivo. Presnejšie pre potrebu reštaurácie, ktorej je pivovar súčasťou. Reštaurácia a piváreň s názvom Bratislavský Meštiansky Pivovar zabrala zaujímavé priestory, ktoré dobrých 10 rokov okupovala Pizza Hut svojimi koláčovými pizzami.
Poloha
Bratislavský Meštiansky Pivovar sa nachádza v centre Bratislavy na Drevenej ulici 8 oproti hotelu Crowne Plaza. Drevená ulica spája Obchodnú s Hodžovým námestím a doteraz bola na Bratislavskej gastronomickej mape bielym miestom. Vybudovaním pivovaru sa však situácia zásadne mení. Okrem dobrého piva vám tu aj chutne navaria.
Interiér
Interiér sa rozkladá na 2 resp. 3 podlažiach, ktoré sú vzájomne prepojené spoločným foaye s presklenenou strechou. Na prízemí vás privíta bar s s barovým sedením. Po schodisku sa dostanete na rozsiahlejšie druhé poschodie s klasickým sedením, oknami do ulice a ďalším barom. Na medziposchodí sa nadchádza fajčiarska časť oddelená od nefajčiaru sklenenými oknami. Interiér je vzdušný a dobre odvzdušnený. Bary majú správnu atmosféru, ktorá sa odpitými rokmi ešte prehĺbi. Oproti Sladovni na Sedlárskej ulici je interiér Meštianskeho Pivovaru menej trendy, zato útulnejší a s komfortnejším sedením.
Pivo
Pivo tu varia dobré, svetlé aj tmavé a urobia vám aj rezané. Svetlé pivo je 12 stupňové, má stálu penu a veľmi dobre ide dole krkom. Čierne má 11,5 stupňa je sladkastej chuti a oproti masovo vyrábaným čiernym slovenským pivám je o poznanie hustejšie. Ak ho dobre uvaria je skvelé. Ak sa várka nepodarí, pena je redšia, chuť menej výrazná a rezané vám z neho nenatočia. Ale aj to je čaro malého pivovaru. 0,3 litra Bratislavského svetlého ležiaku vás vyjde na 1,1 EUR a a 0,5 l na 1,9 EUR. Čierne neviem koľko stojí. Oceňujem aj pekné mohutné krígle s vlasntým logom pivovaru. Skvie sa na nich rok 1752, ale to bude asi nejaká reklamná sranda.
Jedlo
Kuchyňa predstavuje osvedčenú slovensko-českú klasiku. Pri opakovanej návšteve sme ochutnali Sviečkovú na smotane s domácim knedlíkom (7,2 EUR), Grilované Pikantné do chrumkava opečené kuracie krídla (4,8 EUR) a Pikantné marinované bravčové rebrá pečené na lávovom grile (11,90 EUR), či Viedenský rezeň so záhoráckym zemákovým šauátem (7,6 EUR).
Sviečková bola dobrá, akurát domáci knedlík bol prihrievaný v mikrovlnke namiesto pary, takže bol posuchší a potvrdší. Ak si objednáte Wienerschnitzel, dostane poriadnu porciu, ktorá prevísa cez tanier. Veľkosťou a chuťou vás nesklamú bravčové rebrá efektne podávané na drevenom lopáriku so všakovakými prílohami a dvoma dressingami. Kuracie krídla sme objednali do počtu, prekonali však naše očakávania.
Ceny sa zdajú na prvý pohľad nadštandardné. Ak si však uvedomíte, že zahŕňajú prílohu a všetky tie nezmysly ako couvert a chlieb, ktoré sú na Slovensku účtované osobitne, tak nemám námietky.
Obsluha
Obsluha dodržiava dobré zvyky ako pozdrav, slušnosť a ochotu. V špičke robí čo môže a darí sa jej to relatívne dobre. Ostávať len dodať, že po Sladovni na Sedlárskej, či Plzenskej reštaurácii oproti Redute je to ďalší podnik v Bratislave, kde si v príjemnom prostredí dáte dobré pivo, jedlo a obsluha vás nielenže neopľuje, ale prinúti dať aj jedno navyše.
Marketing
Bratislavský Meštiacky Pivovar funguje sotva mesiac a večer v ňom nechytíte miesto. V marketingovej terminológii sa tomu hovorí „word of mouth“ t.j. niečo ako reč ľudí, ktorí si medzi sebou odovzdávajú správu ústnym podaním. Ak zoberiem do úvahy, že negatívne posolstvo sa šíri päť krát rýchlejšie ako pozitívne, ide o slušný výkon. V tejto súvislosti ani neprekvapí, že Bratislavský Meštiansky pivovar nemá ešte svoju web stránku, ktorá by podporovala jeho návštevnosť. Potom, aby človek kradol jedálne lístky, keď chce napísať jednu recenziu:
V kocke
Tento podnik čaká na vydanie druhého pokračovania najlepších Bratislavských barov. Navštevujte a šírte ďalej.
12.5.2010 05:50 | panjan
[Zdroj: mojeslovensko.sk]