Recept: Pivný guláš z hovädzích líčok
Recept je na 10 porcií
Príprava cca 20 minút
Tepelná úprava 120 minút
Suroviny:
2000g hovädzie líčka
1000g cibuľa
80g cesnak
800g zemiaky
30g feferónka
20g paradajky
200g paprika zelená
150g masť
20g paprika červená mletá sladká
2g rasca
1g korenie čierne mleté
1g majorán
200m lpivo čierne
podľa chuti soľ
na zahustenie zemiak
Postup receptu
Hovädzie líčka umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a na masti opečieme do hneda.
Na tmavý cibuľový základ dáme hovädzie líčka, spolu ešte opečieme, pridáme soľ, cesnak, rascu a mletú sladkú papriku. Podlejeme horúcou vodou a dusíme. Počas dusenia podlievame horúcou vodou.
Pred koncom pridáme na kocky pokrájané zemiaky, paradajky, zelenú papriku, pivo a jeden najemno nastrúhaný zemiak, ktorý jedlo zahustí. Keď je všetko mäkké, guláš dochutíme soľou, korením, feferónkami a majoránom.