Recept: Guláš na pive
Jeden recept z množstva na dobrý guláš.
Na prípravu gulášu budete potrebovať:
1,5 kg hovädzieho mäsa
500 ml čierného piva
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 lyžicu paradajkového pretlaku
3 lyžičky worcestrovej omáčky
1 lyžicu nerafinovaného, prírodného cukru
2 lyžice hladkej múky
soľ
čierne korenie mleté
1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
1 lyžicu oleja
a hrsť čerstvých šampióňov
Postup:
V hrnci rozohrejte olej a pridajte na kocky nakrájané mäso. Opekajte ho asi 4 minúty na prudkom ohni, pokiaľ sa nezatiahne. Mäso vyberte a do výpeku pridajte cibuľu a cesnak, chvíľu restujte. Pridajte pretlak, worcestovú omáčku a ešte chvíľu opekajte. Vložte mäso do hrnca, pridajte cukor, asi 500 ml vody, pivo a hodinku duste pod pokrievkou. Pridajte huby a na miernom ohni varte asi pol hodiny. Potom vyberte z hrnca mäso a huby a do výpeku vmiešajte hladkú múku a varte do zahustenia.Vráťte mäso a huby, podľa chuti osoľte, okoreňte a podávajte posypané nasekaným petržlenom. Guláš chutí najlepšie s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!