5 neobyčajných pív (1.)
Päť pív, ktoré obsahujú nie bežné suroviny. Tlak konkurencie posúva sládkov, či majiteľov pivovarov do netušených a niekedy šialených kombinácií, snažia sa zaujať potencionálnych konzumentov nie len príbehom, ale aj kombináciou pridaných surovín, ktoré by ste v pive bežne nenašli.
1. Sapporo Space Barley (5,5% ABV) je vyrobené z jačmeňa, ktorý bol na Medzinárodnej vesmírnej stanici v roku 2006. V roku 2009 bola vyrobená limitovaná edícia 250tich packov po šiestich pivách, ktoré sa predávali po cca 100 dolároch.
2. Mamma Mia Pizza Beer (4,7% ABV). Toto neobyčajné pivo bolo vyvinuté v roku 2006 Tomom a Athenou Seefurthovcami v americkom Illinois. Pri výrobe piva boli použité aj suroviny ako paradajky, cibuľa a cesnak.
3. Rogue Voodoo Doughnut Chocolate Peanut Butter and Banana Ale (5,3% ABV) je divoký špeciál z amerického craft pivovaru, ktoré obsahuje esencie čokoláda, banánov a arašidového masla.
4. Coconut Curry Hefeweizen (8% ABV) uvarili v malom americkom pivovare New Belgium. Je to pšeničné pivo, zahmlenej pomarančovej farby s výraznými tónmi kokosu a karí. Pivo sa varí so škoricou, koriandrom, senovkou gréckou, zázvorom, Kaffir limette a kajenským korením.
5. Oyster Stout (4,6% ABV) z pivovaru Porterhouse Brew je vyvážený a hladký stout s nádychom sladkosti z čerstvých ustríc zbavených lastúr, ktoré sa pridávajú do stabilizačné nádrže piva.