Sobota 23.11.2024   oslavuje Klement zajtra pozýva na pivo Emília

6984 podnikov 

Degustácia Ayinger Celebrator (Archív 11)

http://www.kamnapivo.sk/webtron/degustacia-ayinger-celebrator-archiv-11.html

21. december 2020, 10:40
bobo
Degustácia Ayinger Celebrator (Archív 11)

Občas vyťahujem z pivnice kostlivcov, tento cap, vlastne dvaja capkovia v nej už dosť presluhujú, teda minimálne nejaký ten rok a pol už mali mať to za sebou, no však, ak by boli ozajstní :).

Celebrator, štýlovo tmavý Doppelbock je dlhodobo oceňovaný a mimochodom podľa mňa je vhodný na archivovanie. Varí sa v stredne veľkom pivovare, v bavorskom meste Aying, neďaleko Mníchova.

 

 

PIVOVAR: Ayinger Privatbrauerei, Münchener Str. 21, 85653 Aying, Nemecko
NÁZOV: Celebrator

TYP PIVA: Doppelbock

ALKOHOL:  6.7%
STUPŇOVITOSŤ: 18.5°
BALENIE: 330ml sklo fľaša Vichi hnedej farby
ZLOŽENIE:  voda, jačmený slad, chmeľ a kvasinky 

DÁTUM SPOTREBY:  05. 2019  

DÁTUM DEGUSTÁCIE: 14. 12. 2020
POČET DEGUSTÁTOROV, KTORÍ HODNOTILI: 1
TEPLOTA PIVA: 11°C

NÁKUP: Billa, KE

CENA: 1.79€ v akcii

 

  

 

1. Aróma (1 - 10b.) : 8.5

Sladová aróma s ľahkou karamelovou a kávovinovou stopou, objavuje sa aj arómapo sušenej slivke, mierne zadymenej, tabaku. Previazané, uhladené.

2. Farba (1 - 3b.) : 3

Tmavšia mahagónová farba s medeným odleskom,číra, nepriehľadná.

3. Pena (1 - 3b.) : 3

Stredne vysoká pena béžovej farby tvorená jemnými bublinkami, stabilná, po čase vytvorila prstenec.

4. Chuť (1 - 20b.) : 17

Sladovo-karamelový profil, sušené hrozienka, slivka, mierne chlebnatá chuť s tónmi po praženom slade, pocit chute po kakaovom prášku.  

5. Horkosť (1 - 3b.) : 3

Nízka intenzita chmeľovej horkosti. 

6. Pocit v ústach (1 - 3b.) : 3

Stredne plné, až ľahšie telo , nižšie nasýtené, mazlavé, lepkavé, v závere pôsobí polosuchým dojmom, akoby po spomínanom kakaovom prášku.

7. Celkový dojem (1 - 8b.) : 7

Čas tomuto doppelbocku nejako vážne neublížil, je však oproti "čerstvému" mierne ľahší v tele, ale inak je uhladený, dobre piteľný. Nebojte sa niektoré pivá ponechať v dobrej pivnici so stálou teplotou, niektorým pivným štýlom to celkom pomôže, len nájsť ten správny čas, kedy ich otvoriť a ochutnať,... no, je na to niekedy potrebných veľa  dní a nocí,...ale aj rokov. Pre úplnosť, tento doppelbock je celkom dostupný aj u nás a nie je až tak finančne "zaťažujúci", ak si skúsite experiment, tak si kúpte aspoň tri fľaše z jednej šarže, prvé skúste hneď, jednu fľašu pár dní/týždňov po doporučenej dobe konzumácie a ostatnú fľašu rok po "ddk".

Hodnotenie: 44.5 - 89 - 8.9/10

Ak tu tvoj obľúbený podnik nie je, pridaj ho a budeš jeho zakladateľom. Páči sa ti KamNaPIVO? Povedz o ňom kamarátom.Čo zlepšiť? Sme zvedaví na tvoj názor.
Uvádzané informácie pochádzajú v prevažnej miere od verejnosti, preto nemôžeme garantovať ich pravdivosť a presnosť. Každý môže údaje aktualizovať.
Obsah týchto stránok je chránený autorským zákonom © Použitie pre iné ako osobné účely je bez povolenia prevádzkovateľa zakázané.
Reklama na portále