Návštevnosť reštaurácií stúpla o 20 percent
http://www.kamnapivo.sk/webtron/navstevnost-restauracii-stupla-o-20-percent.html
12. august 2006, 08:45
Michal WagnerAspoň raz za dva až tri mesiace navštívi reštauráciu asi tretina Slovákov. Najväčšiu skupinu tvoria ľudia vo veku 20 až 39 rokov. Ide prevažne o slobodných ľudí s vyššími osobnými príjmami, ktorí tento druh stravovania uprednostňujú, keď sa chcú stretnúť s priateľmi alebo obchodnými partnermi. Takýmto spôsobom chcú tiež ušetriť čas, ktorý by inak strávili pri príprave jedál. Ďalšiu časť návštevníkov reštaurácií tvoria obyvatelia, ktorí chcú využiť lacnejšie obedové menu. V porovnaní s rokom 2003 stúpol počet návštevníkov reštaurácií o 20 percent.
Vo fast-foodoch ako ázijské bistrá, pizzerie, či palacinkárne sa zvykne aspoň občas najesť viac ako polovica Slovákov. Väčšina z nich je pritom mladšia ako 29 rokov. Ruka v ruke s pribúdajúcim vekom rastie aj počet ľudí, ktorí rýchle občerstvenia nenavštevujú. V jedálňach sa aspoň raz za týždeň alebo častejšie naje tretina obyvateľov. Služby bufetov aspoň raz za týždeň využije takmer pätina. Tento typ stravovacieho zariadenia pritom častejšie navštevujú muži ako ženy.
Informácie zo štúdie agentúry GFK Stravovacie zvyklosti 2006, ktorú vydala podľa prieskumu na prelome apríla a mája na vzorke tisíc respondentov, poskytla agentúre SITA Lucia Rumanová.
Vo fast-foodoch ako ázijské bistrá, pizzerie, či palacinkárne sa zvykne aspoň občas najesť viac ako polovica Slovákov. Väčšina z nich je pritom mladšia ako 29 rokov. Ruka v ruke s pribúdajúcim vekom rastie aj počet ľudí, ktorí rýchle občerstvenia nenavštevujú. V jedálňach sa aspoň raz za týždeň alebo častejšie naje tretina obyvateľov. Služby bufetov aspoň raz za týždeň využije takmer pätina. Tento typ stravovacieho zariadenia pritom častejšie navštevujú muži ako ženy.
Informácie zo štúdie agentúry GFK Stravovacie zvyklosti 2006, ktorú vydala podľa prieskumu na prelome apríla a mája na vzorke tisíc respondentov, poskytla agentúre SITA Lucia Rumanová.
12.8.2006 08:45 | Michal Wagner
[Zdroj: SITA]