Vysmážané pivo
Ak už neviete čo od dobroty, dajte si vysmážané pivo. Samozrejme musíte si za ním trochu zájsť, aspoň do texaského Austinu kde túto šialenosť vymyslel a predstavil kuchár Mark Zable.
Pivo je naliate do slaného praclíkového cesta v tvare raviol a vysmážané v oleji asi 20 sekúnd s teplotou 375 stupňov Celzia.
Kuchár tvrdí, že mu trvalo tri roky, kým prišiel na spôsob ako docieliť želaný efekt - chrumkavé cesto a vo vnútri pivo z ktorého nevyprchal alkohol.
Ako pivo používa zatiaľ tmavý stout Guinness, ale chystá sa použiť aj svetlý ležiak.
Päť kúskov pivných raviol bude predávať za 5 $, ale Texas Alcoholic Commission (Texasská alkoholická komisia) už rozhodola, že konzumenti musia dovŕšiť minimálne 21 rokov veku.
Nuž, "Dobrú chuť!", či skôr "Na zdravie!?"
P.S. Nemusíte sa hnať do Texasu, :), môžte si Fried Beer aj objednať na www.friedbeer.net :)